Product

Belangrijkste productspecificaties

* Warmte geleidingscoëfficiënt                                  0,033 W/(m-K)
* Geluidsabsorptie                                                    85% bij 1600 Hz
* Elastisch herstelvermogen                                                      > 98%
* Temperatuurbestendigheid                                 -40/ +80 gr. Celsius
* Luchtdoorlatendheid                               13,5 m3/(m-h) bij 1050 Pa
* Combineerbaar met siliconen afdichtmiddelen, petroleum oplos-
   middelen of koolteer

Productomschrijving

Bij Zwelband.nl hebt u de mogelijkheid om een super-product uit Zweden te kopen.
Mocht u aannemer, raamfabrikant, kozijn-montagebedrijf, metal-stud bedrijf, installateur, klusbedrijf, schildersbedrijf of een doe-het-zelver zijn… u bent op de goede website beland.

De Zweedse producent is al jaren actief in het ontwikkelen van nieuwe producten die milieuvriendelijk, efficient in gebruik en arbo-verantwoord zijn.
In tegenstelling tot de meeste pur-schuimen bevat zwelband geen isocyanaten. En loopt u dus ook geen risico op irritaties van de ogen, ademhalingswegen en de huid.
Certificaten vwb brandveiligheid, geluiddemping, etc zijn beschikbaar

De producten zijn CE-genormeerd.

Hoofdproduct in de Zweedse fabriek is het zwelband (ook wel compressieband, compriband of expansieband genoemd). Op de rol slechts een paar mm dik maar bij toepassing opzwellend tot max 30mm dikte. Maar dan wel in een tempo waarbij u ruim voldoende tijd hebt voor de verwerking.
In de bouw (nieuwbouw en renovatie), maar ook bij detailaansluitingen bij daken en wanden van verschillende materialen een aantrekkelijk alternatief voor spuit-(pistool-) foam.
En natuurlijk als ruggesteun voor een aan te brengen siliconenvoeg.

Het zwelband is (in tegenstelling tot andere producten die tot de productgroep compriband behoren) te verkrijgen in verschillende breedtes: 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 en 90 mm, in een standaard(niet-zelfklevend)- of een zelfklevende uitvoering.
Het band dat tot 30 mm zwelt wordt op rol van 5 meter geleverd en is verpakt in een sterke luchtdichte folie. Dus geen risico van veroudering, zodra u een verpakkingsdoos hebt geopend.

Naast het zwelband dat 30 mm uitzet is er ook een variant die 20 mm expandeert. Deze variant zit op rollen van 10 meter. De zwelband variant die 20 mm zwelt is goed toepasbaar tot voegen van 14 mm. Voor bredere voegen wordt de 30 mm variant aanbevolen.

U kunt dus uw eigen (efficiënte) oplossing kiezen.

Naast het zwelband (expansie tot 20 resp. 30 mm) is ook zgn. maat-tape ontwikkeld. Zelfklevend (op rol van 30 meter) met maatvoering van repeterend 30 of 45 cm. Ideaal voor toepassing in scheidingswanden (metal stud) of op houten regels waarop repeterend een stijl gezet moet worden.
Meer output per manuur omdat het eindeloze meten en uitzetten van de stijlen (of regels) verleden tijd is.

Bezoek de Winkel voor prijzen en afmetingen. Voor grote partijen kunt u offerte opvragen via het Contact-formulier

De gepubliceerde technische gegevens zijn gebaseerd op onderzoeksgegevens en dienen als leidraad voor de verschillende toepassingsgebieden. Wegens de grote verscheidenheid aan producten en toepassingsgebieden kunnen de verstrekte gegevens nimmer als waarborg geïnterpreteerd worden en dient de koper zelf te testen of het beoogde materiaal aan de gestelde eisen voldoet. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen. De getoonde afbeeldingen zijn louter ter illustratie.